Meer informatie over onze Privacy Policy kan u hier terugvinden.
In de cacaoplantage
« Bij Mi Joya geven wij voorkeur aan een rechtstreeks contact met de cacaoplantage of slechts via één enkele tussenpersoon. Wij zijn daarom 100% zeker van de afkomst van onze cacaobonen (traceerbaarheid) en garanderen een rechtvaardige prijs voor de teler (duurzaamheid).
De productie van chocolade is een lang proces dat veel nauwkeurigheid en doorzettingsvermogen vereist waarvan deze foto’s, genomen tijdens één van onze vele reizen naar Mexico getuigen (Tabasco regio & Chiapas). » :

Groei
van de cacaoboom

Oogsten
van de vruchten

Opening
van de vruchten

Fermentatie
van de bonen

Drogen
van de bonen

Inpakken
en verzenden
Het « Bean-to-bar »
proces

















Arrivée des fèves

Stockage des fèves

Tri des fèves

Torréfaction

Concassage et winnowing

Broyage

Conchage

Tempérage et moulage

Emballage
Wij zijn Caroline en Nicolas, en ons verhaal is voornamelijk een verhaal van passie… passie voor chocolade en voor México. De ene is ambachtelijke chocolatier en ijsbereider, de andere al meerdere jaren ondergedompeld in de wereld van de chocolade. Een bezoek aan een cacaoplantage tijdens een reis naar Mexico inspireerde ons tot het maken van onze eigen chocolade. Wij willen de smaak van chocolade terugbrengen tot de basis. Concreet proef je de pure cacaobonen in de heerlijke chocolade van Mi Joya.
Het begon met het kopen van machines in de Verenigde Staten en we gingen aan de slag in de familiekeuken. Familie en vrienden likten duimen en vingers af … Het inspireerde ons om onze passie nog verder te delen. So hebben we ons chocoladeatelier in Tervuren in december 2016 geopend. Vandaag maken we daar onze artisanale chocolade, maar ook ons eigen bereid ijs.
De keuze van een “open” atelier is er één van transparantie naar de traceerbaarheid van onze verse basisproducten. Met plezier nodigen we je uit voor een bezoek aan ons atelier en de machines of geven we meer uitleg aan geïnteresseerde chocoladeliefhebbers! Schrijf je zeker eens in voor één van de degustatieworkshops Bean-to-Bar. Je zal er de échte smaak van cacao ontdekken …