fbpx

Bean-to-bar

Caroline en Nicolas, een verhaal van passie. Voor hun chocolade en voor Mexico. Hij, ambachtelijke chocolatier en ijsbereider. Zij, al meerdere jaren ondergedompeld in de wereld van de chocolade. Een bezoek aan een cacaoplantage tijdens één van hun reizen naar Mexico inspireerde hen tot het maken van hun eigen chocolade. Caroline en Nicolas willen de smaak van chocolade terugbrengen tot de basis. Concreet proef je de pure cacaobonen in de heerlijke chocolade van Mi Joya.

Ze kopen machines in de Verenigde Staten en Nicolas gaat aan de slag in de familiekeuken. Familie en vrienden likken duimen en vingers af … Het inspireert Caroline en Nicolas om hun passie nog verder te delen. In december 2016 openen ze hun chocoladeatelier in Tervuren. Vandaag maken ze daar hun artisanale chocolade, maar ook hun eigen bereid ijs.

De keuze van een “open” atelier is er één van transparantie naar de traceerbaarheid van hun verse basisproducten. Met plezier nodigen ze je uit voor een bezoek aan hun atelier en de machines of geven ze meer uitleg aan geïnteresseerde chocoladeliefhebbers! Schrijf je zeker eens in voor één van de degustatieworkshops Bean-to-Bar. Je zal er de échte smaak van cacao ontdekken …

about_us_mijoya_458x451_opti

Ijs

Ook hun ijs en sorbets worden ter plaatse van A tot Z artisanaal gemaakt. Caroline en Nicolas staan garant voor de kwaliteit van hun ingrediënten en geven tijdens de bereiding voorkeur aan lokale producten.

Glaces Mijoya
Chocolats Mijoya

Mi Joya

La Joya, die eerste plantage die Nicolas en Caroline destijds bezochten op hun reis door Mexico inspireerde hen tot de naam van hun atelier. Dankzij deze plantage, in de staat Tabasco in Mexico werden ze op slag verliefd op chocolade! Het werd hun Joya, “Mi Joya”. Maar Mi Joya staat in het Spaans ook voor “mijn parel/mijn juweeltje”. Nicolas en Caroline geven dat kleine cacaoboontje, dat aan de basis ligt van zoveel lekkernijen, opnieuw alle waarde die het toebehoort.

Chocolats Mijoya
0