Ecuador – Los Ríos

6,50 7,50 

Melk 55% – sterke cacaoaroma’s, verzacht door een toets van melk en accenten van caramel

Melk 55% nibs – de zachtheid van melkchocolade in een contrast met de bitterheid en het krokante van de cacao-nibs (ofwel: geroosterde en geplette cacaobonen)

Puur 72% – aroma’s van pure cacao, mooi evenwicht tussen bitterheid en zuurtegraad

Puur 100% – bitterheid afgewisseld met de subtiele smaken zoals van biscuit, verrassend aangenaam in de mond

Variëteit – Cacao Nacional (inheemse variëteit)
Kenmerken van de bonen: mooi evenwicht tussen bitterheid en zuurtegraad

Wissen
SKU: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

In Ecuador concentreert de cacaoproductie zich hoofdzakelijk in de provincies Los Ríos, Guyas, Manabí en Sucumbio.
De finca La Felicidad is een familielandgoed in de provincie Los Ríos. De Nacional-bonen worden er exclusief geteeld in een omgeving rijk aan biodiversiteit.

Benaming: « Cru de propriété »

In Ecuador worden er hoofdzakelijk 2 soorten cacao geteeld: de cacao CCN-51 et de gekende Cacao Nacional. Dit is een unieke cacaosmaak afkomstig van Fino de Aroma-bonen, ook gekend onder de naam “Arriba” (=afkomstig van boven), die nog dateert van de koloniale tijd. De gedroogde bonen werden inderdaad per boot van boven, via de rivier BabaHoyo, naar de belangrijkste haven, Guayakil, gebracht.

De Cacao Nacional vertegenwoordigt minder dan 1% van de wereldproductie van cacao en wordt momenteel bedreigd met uitsterven door de overweldiging van overgeproduceerde variëteiten.
Ondanks de erg donkere bonen, die doen denken aan die van de Forastero-variëteit, heeft de Nacional dezelfde organoleptische gevoeligheid als die van de Criollo-variëteiten. De kleur zorgde er trouwens eerder voor dat de variëteit beschouwd werd als een Forastero.

Extra informatie

Gewicht 75 g
Versies

Melk 55%, Melk 55% nibs, Puur 100%, Puur 72%