India – Kerala Idukki

6,50 

Melk 55% – sterke cacaosmaak, aroma’s van honing, nasmaak van gerookte gewassen.

Puur 72% – fruitige smaak, lichtjes zuur met toetsen van tabak

Variëteit – Forastero (99%) en Criollo (1-2 %)
Ook al hebben de cacaobonen geen bio-label, toch gebruiken de telers uit Kerala praktisch geen enkel chemisch product voor de teelt van hun bomen/fruit.

 

Wissen
SKU: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

De 2 dorpen waarvan onze cacaobonen afkomstig zijn, bevinden zich in een beschermde bosrijke omgeving, gekenmerkt door een grote biodiversiteit met een rijke fauna (apen, olifanten, slangen, ..) en flora.
De telers doen hoofdzakelijk beroep op zonne-energie. Er zijn geen elektrische installaties aanwezig. De boeren leven van hun teelt, vooral de cacaoteelt, maar ook het verbouwen van peper, kardemom, nootmuskaat, koffie, enz.
De regio waartoe deze dorpen behoren heeft de naam Idukki en is gelegen in het district van Kerala, gekend als het “landbouwdistrict”. Idukki is een zeer landelijke regio. De inkomsten zijn er voornamelijk afkomstig van de verkoop van landbouwproducten. De regio bevindt zich op een hoogte van 1200 m.
Het verwerkingscentrum van de cacaobonen, Udumbannoor, bevindt zich op een 15-tal km van de plantages.

Hulp aan de kleine telers
De cacaobonen worden direct vanuit Kerala vervoerd dankzij een jonge Belgische vrouw die voor de plantages zelf werkt. Door deze cacaobonen te kopen aan een eerlijke prijs hebben we de zekerheid dat we de kleine telers van deze regio helpen.

Extra informatie

Gewicht 75 g
Versies

Melk 55%, Puur 72%